Чим здивує франківців День вуличної музики? (ФОТО, ВІДЕО)

  • Понад сто музикантів у шести різних локаціях міста. Сьогодні, 16 травня, в Івано-Франківську, а також у 14 інших містах України вдруге відбудеться День вуличної музики. Відкрила захід місцева музикантка Lumara. 

    Ключовим інструментом стануть піаніно, які спеціально розмальовані.  Цьогоріч цю ініціативу підтримали франківчанка Юлія Ляхович і власники ресторації “Кухня”, завдяки яким Івано-Франківськ матиме аж два вуличні піаніно, які стоятимуть впродовж цілого сезону. 

    Протягом дня у різних локаціях можна буде насолодитися цікавими напрямками музики: електронна, хіп-хоп, вуличні музиканти, театральна локація, акустична локація, рок, дитяча локація.

    Організатори заходу наголосили, що найцікавіші проекти розпочнуться о 16.00 на площі Міцкевича, де виступатимуть Андрій Винницький та друзі, музпроект “РоСол” та інші. 

    В Івано-Франківську День вуличної музики святкують вдруге і чи не наймасштабніше в Україні. Як розповіла організаторка заходу, минулого року столичні музиканти зазначали, що помпезність відзначення цього свята в Івано-Франківську в кілька разів перевершила проведення аналогічного заходу в Києві. 

    Свято триватиме з 11:30 до 22:00. В Івано-Франківську планується шість основних локацій — сквер Адама Міцкевича, стометрівка, Вічевий майдан, біля кав’ярні “Говорить Івано-Франківськ”, дворик Медуніверситету та майданчик перед входом у Центр сучасного мистецтва на вулиці Шевченка.

     

    16.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!