Надзвичайна ситуація: У Франківську загорілася маршрутка разом із пасажирами!

  • У салоні маршрутного автобуса №60 увечері 23 травня сталася пожежа. Про це франківець Денис Квасов повідомив у фейсбуку. Щодо цього інциденту активіст написав скаргу в електронну приймальню міськвиконкому.

    “Сьогодні близько 20.45 сталася надзвичайна ситуація з маршруткою! Міій батько був безпосереднім учасником і розповів мені про все детально. На зупинці біля магазину “Пальміра”, що на вул. Чорновола (навпроти стадіону “Рух”), загорівся автобус, а саме – проводка всередині! Маршрут номер 60.

    Отже, як це відбувалось: під час руху в автобусі почало смердіти паленим, і пасажири зробили кілька зауважень водієві, але він їх проігнорував, і саме коли автобус був на зупинці – почалась пожежа. Найстрашніше було те, що заблокувались двері. Водій просто не зміг їх відкрити. В автобусі не було молоточків для розбивання аварійного виходу!!! Люди намагались вибити скло ногами, але в них не виходило!!! Вогнегасник був несправний!!!

    Водії інших авто, які проїжджали мимо, використовували свої власні вогнегасники, а продавщиці магазину винесли відра і поливали автобус водою з калюжі. Всі вікна були заблоковані шурупами!!! Цього маразму я взагалі ніколи не міг зрозуміти! Тобто коли весь салон наповнився їдким димом і люди почали душитись – вони навіть не могли відкрити кватирки. А додайте сюди паніку… Водій довго не міг відкрити коробку, в якій знаходиться акумулятор. Вовтузився, аж поки інші чоловіки не вирвали то з м’ясом. Та і взагалі водій поводився неадекватно. Він явно теж був шокований, і тому замість того, щоб виконувати інструкції до такої ситуації (а він їх бачив взагалі колись?), він просто метушився і не знав, що робити. Нарешті мій тато ще з якимось чоловіком змогли привідкрити двері, і пасажири почали через ту шпару вилазити з автобуса, поки вони їх тримали.

    Тепер поясніть мені, ЧОМУ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ЗАМІСТЬ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ІСНУЄ ЦЕЙ?! Я категорично проти цієї жахливої африки в моєму місті!

  • Mykhailo Smushak Nazar Rohiv Viktor Anushkevychus я вимагаю вжити радикальних заходів щодо цієї ситуації, бо це вже не дрібниці типу “став на переході”,”довго стояв на зупинці” чи “говорив по телефону”! Це екстремальна ситуація, яка загрожувала не просто здоров’ю, а життю багатьох людей!!! Чому в автобусах немає молотків для аварійного виходу? Чому не відкриваються вікна? Чому вони їздять із несправними вогнегасниками? Чому водії не проходять інструктаж на випадок екстрених ситуацій? ЧОМУ Я МАЮ ЗА ЦЕ ПЛАТИТИ?” 

    24.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!