На Прикарпатті два студенти коледжу викрали п’ять автомобілів (ФОТО)

  • Ці злочини інкримінуються студентам коледжу одного з райцентрів. Працівники прикарпатської міліції мають підстави вважати затриманих причетними до викрадення п’яти транспортних засобів і не виключають їхню участь в інших аналогічних кримінальних правопорушеннях.

     

    Під час затримання підозрюваних в них вилучили знаряддя зламування замків у дверцятах автомобілів, поцуплені з салонів машин речі, а також інші докази вчинення цих злочинів. Як виявилося, один із затриманих, уродженець Закарпаття, вже потрапляв у поле зору працівників міліції за обґрунтованою підозрою в крадіжці автомобіля на Одещині. На той час він був неповнолітнім, тому уник відповідальності.

     

     

    Зловмисники спершу викрадали автівки задля розваги, а відтак перейшли на крадіжки під замовлення. Правоохоронці встановили місцезнаходження автомобілів, якими підозрювані незаконно заволоділи на території Івано-Франківська та Надвірної, й вилучили їх. Доречно зауважити, що одну з машин виявили у Долині, ще одну – на Верховинщині.

    Фігуранти кримінальних проваджень, розпочатих за цими фактами, мають невтішну перспективу позбавлення волі. Санкція ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (“Незаконне заволодіння транспортним засобом”) передбачає ув’язнення терміном від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без неї.

    26.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!