Письменнику Володимиру Єшкілєву на 50-ліття подарували окуляри для “заглиблення в себе” (ФОТО)

  •  

    Один із найяскравіших учасників Станиславівського феномену письменник Володимир Єшкілєв 23 траня відзначив своє 50-ліття. Гостей у письменника так багато, що ювілей він, за його ж словами, святкуватиме впродовж п’яти днів. 26 травня Єшкілєв святкував у колі колег по перу в приміщенні літературного музею Прикарпаття (вулиця Лепкого).

    Привітати Володимира Єшкілєва цього дня прийшло чимало колег: Євген Баран, Степан Процюк, Іван Ципердюк, Марія Микицей, Ольга Деркачова, Тарас Прохасько, Василь Бабій, Ярослав Ясінський, Василь Карп’юк, Ярослав Довган, директор літмузею Володимр Смірнов, а також видавець Василь Іваночко, краєзнавець Іван Бондарєв та інші.

    Ювіляру дарували чимало книг та міцних напоїв, а Тарас Прохасько подарував раритетні окуляри для роботи при світлі кварцевої лямпи – такі затемнені, що у них майже нічого не видно. “Це для кращого бачення та заглиблення в себе”,  – прокоментував подарунок Тарас Прохасько. Володимир Єшкілєв відразу пожартував, що у них буде зручно їздити в франківських маршрутках.

    З нагоди ювілею у Літературному музеї відкрили виставку, присвячену творчості Володимира Єшкілєва. Представлено понад 20 його книг та видань, де друкувався письменник. “Це лише половина”, – зауважує автор.

    Під час святкування свого ювілєю він виголосив тост за зміни у рідному місті: „Нехай вітер змін принесе свіжий подих в Івано-Франківськ. Останнім часом тут трохи тяжко жити“.

  • 26.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!