Сьогодні День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни

  • 22 червня відзначається річниця нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, в Україні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

    Пам’ятна дата була встановлена ​​згідно з Указом президента України “Про День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні” від 17 листопада 2000 року.

    О 10:30 президент Петро Порошенко візьме участь у церемонії покладання квітів до могили невідомого солдата.

    День встановлений “із метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їхнього подвигу та жертовності… на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань”.

    Пам’ять загиблих цього дня вшановують також у Білорусі, де встановлений День всенародної пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни, і Росії – День пам’яті і скорботи.

    Сьогодні, 22 червня 2015 року, виповнюється 74 роки від нападу Німеччини на СРСР. У Другій світовій війні українці зазнали людських втрат більше, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні оцінюються в 8-10 мільйонів життів як серед військових, так і серед цивільного населення. Такий наслідок зіткнення двох тоталітарних режимів.

    22.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!