“МАУ” переїжджають зі Львова до Франківська. У планах – рейси до Італії, Іспанії, Німеччини та Австрії

  • Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» має намір перемістити центр розвитку мережі зі Львова до Івано-Франківська, повідомив «Вістям» голова наглядової ради і співвласник МАУ Арон Майберг.

     

    Зараз аеропорт Івано-Франківська експлуатує тільки «Дніпроавіа», причому влітку вона здійснює всього два рейси на тиждень: з Києва по п’ятницях і неділях, а назад у Бориспіль – по суботах і понеділках.

     

    “Узимку рейсів більше. Тільки київських два в день, плюс Москва, Дніпропетровськ, Одеса, Харків. І всі заповнені: київський, московський і дніпропетровський рейси – практично не було вільних місць, Харків з Одесою – понад 70% заповнюваності”, – повідомили в аеропорту Івано-Франківська.

     

    Тепер у «Дніпроавіа» з’являться серйозні конкуренти. На останньому (26 червня) засіданні комісії Державіаслужби права на експлуатацію лінії “Київ-Івано-Франківськ” були видані МАУ. Як повідомили «Вістям» в івано-франківському аеропорту, щоденний рейс МАУ з Києва вже внесли в зимовий розклад із 25 жовтня по 26 березня.

     

    “Міжнародні авіалінії України” планують літати на “Boeing”, в яких понад 112 місць, тоді як “Дніпроавіа” користується “Embraer-145”, де їх усього 49. “Чим більше місць, тим менше коштує перевезення пасажира, тим краща економіка рейсу», – пояснив Арон Майберг .

     

    Він уточнив, що на рейси з Івано-Франківська “МАУ” планує збирати пасажирів з п’яти областей: Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької і Львівської. «Івано-Франківськ має прекрасне розташування, в 100-120 км від цих обласних центрів, ми будемо привозити пасажирів до рейсів автобусами. Дуже перспективний регіон, тим більше з точки зору туризму. Ми навіть плануємо перемістити центр розвитку із Львова в Івано-Франківськ», – підкреслив Майберг.

     

    У планах компанії також запуск міжнародних рейсів саме звідси. «Італія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Польща – всі обговорюються. Презентацію наших намірів ми готуємо до вересня, коли покажемо його керівництву аеропорта і обговоримо можливість і першочерговість робіт», – уточнив Майберг. За його оптимістичними прогнозами, є ймовірність запуску міжнародної програми  наступного року.

     

    Втім,  Івано-Франківськ має шанс розширити міжнародну програму ще у 2015. Комерційний директор “Дніпроавіа” Сергій Посилаєв повідомив “Вістям”, що в зимовому розкладі планують запустити рейси “Івано-Франківськ-Відень”. “Призначення на цей напрям у нас вже є. Літати будемо теж на “Embraer-145”, – уточнив він.

     

    “Інші авіакомпанії поки не цікавляться аеропортом Івано-Франківська, хоча він має статус міжнародного. Звичайно,  є питання щодо технічного оснащення, тієї ж світло-сигнальної системи, але це не ті питання, які не можна вирішити досить оперативно. Для мене було дивним, що, наприклад, “AtlasJet Україна” не попросив призначення на Івано-Франківськ-Стамбул”, – зазначив  глава Державіаслужби Денис Антонюк.

     

    8.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!