Юрист Світлана Романко: Ріяфет Гасимов підтвердив зневагу до норм законів України

  • Cвоїм підписом на апеляційній скарзі Ріяфет Гасимов підтвердив не тільки зневагу до норм законів України, які не дозволяють державному службовцю здійснювати підприємницьку діяльність (ч.1 ст.23 Закону України «Про протидію корупції»), але й наявність у нього приватного інтересу в сфері, де він як перший заступник Департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА виконує свої службові чи представницькі повноваження. До такого висновку прийшла юрист ГО «Поступовий гурт франківців» Світлана Романко.

    «Це може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття рішень або на вчинення чи невчинення дій під час виконання повноважень, – переконана юрист. –  Що в свою чергу викликає реальний конфлікт інтересів – суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями. А це впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень»

    У статті 22 цього ж закону, підкреслює Романко, йдеться, що особам, які виконують функції держави (як Гасимов), забороняється використовувати свої службові повноваження або своє становище та пов’язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, у тому числі використовувати будь-яке державне чи комунальне майно або кошти в приватних інтересах. Договір оренди земельної ділянки закінчився й Івано-Франківська міська рада відмовила у його продовженні. Тому державний службовець мав би виконувати таке рішення органів місцевого самоврядування, які представляють і захищають громадський публічний інтерес у сфері збереження зеленої зони міського озера.

     

    «Купа жовчних слів у апеляційній скарзі необґрунтовані і тільки імітують право», – підсумовує Світлана Романко.

     

    Нагадаємо: Ріяфет Гасимов подав апеляційну скаргу на ухвалу адміністративного суду


    9.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!