«Ген щастя»: фільм-переможець міжнародного конкурсу презентували в Франківську (ФОТО)

  • У центральному корпусі Івано-Франківського національного медуніверситету сьогодні, 9 липня, презентували телефільм «Ген щастя» авторства ТРК “Карпати” у співпраці з кафедрою медичної біології та медичної генетики вишу.

     

    Фільм є переможцем Міжнародного конкурсу «Калинові мости-2015» (Польща), на який було подано понад сто заявок з різних країн.

    Фільм про довгожителів Прикарпаття презентували його творці та ініціатори – сценарист та журналіст Олена Нечвідова, ректор Національного медичного універчитету Микола Рожко, перший проректор Ганна Ерстенюк, завідувач кафедри генетики Лариса Ковальчук, науковець і автор докторської монографії, присвяченої проблемним питанням генетики, Руслан Козовий та ін.

    Режисер фільму “Ген щастя” Леся Пушик зазначила, що автори дослідження насамперед ставили собі за мету вибрати екстравагантну тему, яка б зацікавила якнайширше коло реципієнтів, а також на високому фаховому рівні та водночас доступно і цікаво подати матеріал про т. зв. “ген довголіття” та секрети щасливої глибокої старості.

    “Ми зняли дуже багато людей літнього віку на Прикарпатті. У них немає злості, заздрості, натомість є добро і життя. Вони всім потрібні”, – зазначає Леся Пушик. 

    Фільм можна переглянути на телеканалі ОДТРК “Карпати” та у вільному доступі на каналі “Ютюб” в Інтернеті.

    9.07.2015

     

     

     


    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!