Мер Франківська став на захист виробника карпатського екочаю

  • Як уже повідомляв «Галицький кореспондент», провідний вітчизняний виробник чаю збанкрутує через неправомірні дії контролюючих органів обласної ДФС. 

     

    Після того, як новина про можливе закриття ТОВ «Екопродукт» набула розголосу, свою думку стосовно неоднозначної ситуації висловив мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

     

    “Із засобів масової інформації я дізнався про проблеми, які виникли у ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт» у зв’язку з перевіркою цього підприємства Державною фіскальною службою. Як міський голова я ніяк не втручатимусь у роботу інспекції, але стояти осторонь теж не маю наміру.

     

    ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт», створена понад 15 років тому, є одним із лідерів українського ринку з виготовлення та реалізації екологічно чистої продукції та одним із найбільших економічно активних підприємств міста Івано-Франківська. Продукція компанії, а це понад 100 видів, реалізується не тільки в Україні, а й експортується в Литву, Латвію, Білорусь, Казахстан, Великобританію, США, Канаду. На підприємстві працюють понад 150 іванофранківців і воно є одним із найбільших платників податків у місцевий бюджет (15 млн грн щорічно).

     

    ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт» неодноразово відзначалась найвищою нагородою міста Івано-Франківська як підприємство-лідер економічного розвитку «Тріумф». У 2010 та 2012 році підприємство отримувало нагороду в номінації «Місцева марка», за яку мають право боротися лише підприємства, які не мають заборгованості в бюджет та заборгованості з виплати заробітної плати. 

    Також ТОВ «Продовольча компанія «Екопродукт», згідно з підписаним між компанією та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради меморандумом, створила та планує виготовити окремий фірмовий чайний продукт, який використовуватиметься для промоції та брендингу Івано-Франківська як в Україні, так і закордоном.

     

    Неоднозначне рішення місцевих органів Державної фіскальної служби може призвести одне з найуспішніших підприємств в місті до банкрутства, що потягне за собою ліквідацію робочих місць і на вулиці опиняться як мінімум 150 мешканців Івано-Франківська. Окрім того, це викличе нездоровий резонанс на міжнародному рівні і ніяк не сприятиме інвестиційній привабливості міста.

     

    Тому сьогодні з листами звернувся до голови Івано-Франківської облдержадміністрації Олега Гончарука та керівника Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області Ірини Столярик, в яких попросив відповідного втручання та об’єктивної оцінки того, що відбулось, з метою недопущення ліквідації ТОВ «Екопродукт» та запобігання подібним ексцесам у майбутньому.

     

     

    У випадку нереагування залишаю за собою право звертатись у центральні органи Державної фіскальної служби України та вищі органи державної виконавчої влади”, – написав у своєму пості у facebook мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. 

     

    9.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!