В Івано-Франківську відкрили відреставрований дитячий майданчик на Валах (ФОТО)

  • За словами керівника ГО «Мами Прикарпаття»  Маряни Вершиніної, на реставрацію дитячого майданчика активісти витратили 35 тисяч гривень. Кошти шукали у партнерів, депутатів та небайдужих франківських батьків, які перераховували гроші на рахунок організації. Дехто допомагав технікою та матеріалами. Відновлення майданчика потрібне, адже під ногами було болото. Останнім часом проводити дозвілля на майданчику разом із дітьми було майже неможливо.

     

    «Ми взялися оновити покриття майданчика, оновили стіну, ігрові елементи, зробили пісочницю та відремонтували карусель. Ми консультувалися з ландшафтними дизайнерами, архітекторами, як правильно зробити, щоб було безпечно, комфортно для дітей та не було болота. Ми зняли верхній шар ґрунту, зробили дренажну подушку та дренажну яму, куди тепер відводиться вся волога. Засипали все щебенем, а поверхню зробили з екологічно чистої соснової кори, вона м’яка та безпечна», – зауважила Мар’яна Вершиніна.

     

    Також трохи згодом, зазначає активістка, планується обгородити дитячий майданчик огорожею, яка матиме кілька функцій. Ймовірно, з внутрішньої сторони огорожа виконуватиме функції столика, лавочки чи дошки для малювання крейдою. 

     

    14.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!