Опозиція та влада звинуватили один одного у людських жертвах на Грушевського

  • Опозиційні лідери вважають, що смерть активіста – це результат того, що президент ігнорував вимоги мирної акції протесту, у свою чергу прем’єр заявив, що міліція не має вогнепальної зброї, і те, що трапилося, на совісті опозиції.

    Три опозиційні політсили оприлюднили спільну заяву з засудженням розстрілу беззбройних громадян. “Каральні органи перейшли межу. Вбивство мирних пікетувальників – це наслідок безкарності виконавців злочинів та ескалації терору”, – йдеться у спільній заяві “Батьківщини”, УДАРу і Свободи.

    “Чотири вогнепальні поранення в голову і шию в одного з убитих – це не самооборона, а умисний розстріл мирних громадян. Безпосередню відповідальність за цей акт терору проти диктатури громадян несе особисто міністр внутрішніх справ – кривавий вбивця Захарченко (Віталій Захарченко, – ред.), – сказано в повідомленні, оприлюдненому прес-службою “Батьківщини”.

    Опозиційні політсили підкреслили, що тільки негайне виведення з Києва спецпідрозділів МВС і Внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, “на руках яких кров українських громадян, і бригад – кримінальників та тітушок, які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту у смертоносну фазу”.

    “Все, що буде відбуватися зараз у країні, життя та безпека кожного громадянина, і смерть протестувальника – це особиста відповідальність Віктора Януковича, який протягом двох місяців ігнорував справедливі вимоги мирного протесту і своїми зусиллями переводить його в гарячу фазу. Тільки безумовне і негайне виконання всіх вимог народу є гарантією повернення ситуації у країні в мирне русло”, – сказано в заяві.

    У свою чергу прем’єр-міністр України Микола Азаров назвав протестувальників в центрі Києва злочинцями. “Учасників цих заворушень не можна назвати мирними протестувальниками і мітингувальниками. Це злочинці, які повинні відповісти за свої дії”, – сказав він.

    “Як прем’єр-міністр України я офіційно заявляю, що жертви, які, на жаль, вже є, на совісті та відповідальності організаторів і певних учасників масових заворушень”, – додав Азаров.

  • Прем’єр вимагаэ від правоохоронних органів розслідувати смертельний випадок на Євромайдані і висловив переконання, що міліція не має до цього вбивства ніякого стосунку. “Звинувачення на адресу правоохоронних органів взагалі безпідставні, оскільки на Грушевського у них взагалі немає вогнепальної зброї”, – зазначив Азаров.

    Раніше повідомляли про те, що 22 січня, близько 6:00 ранку під час зіткнень на вулиці Грушевського у Києві міліція застрелила одного з протестуючих на ім’я Сергій Нігоян. Хлопець 20-ти років отримав чотири вогнепальні поранення.

    Крім того, у лікарні помер 22-річний активіст, який впав із 13-метрової колонади стадіону “Динамо” ім. Лобановського. Раніше повідомляли, що його нібито зіштовхнули бійці спецпідрозділу “Беркут”.

    Дзеркало тижня

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!