Левицький вибачився за хамську поведінку, але не збирається складати свої повноваження (відео)

  • Сьогодні на сесію обласної ради прийшли люди з плакатами “Геть хама!”, “Чуєш, за нього проголосувало багато людей. І тепере він дивиться на тебе як  на г…но.”

    Голова обласної ради Василь Скрипничук повідомив, що до нього звернулася громадськість міста з проханням відсторонити першого заступника голови облради Олександра Левицького з займаної посади. Причиною звернення стала публічна образа франківського художника Андрія Єфіменка.

    Скрипничук, посилаючись на законодавство, відповів громадськості, що рішення про припинення повноважень Левицького може прийняти сесія шляхом таємного голосування. А на сесію це рішення може бути винесено за підписом  третини депутатів.

    Крім того, перший заступник голови облради може звільнитися за особистою заявою.

    Голова облради також зазначив, що звернення громадськості передане на розгляд постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку.

  • «Якщо ми хочемо бути демократами, ми повинні слухати громадськість», – зазначив депутат облради Микола Палійчук. Він запропонував вислухати Левицького щодо того, чи готовий він скласти повноваження, та звернутися до фракції «Батьківщина» з проханням замінити першого заступника голови облради іншим депутатом.

    Сам Левицький визнав, що його поведінка була неправильною і неприпустимою. Втім, скласти повноваження не погодився. «Приношу вибачення пану Єфіменку і всіх кого це образило. Більше не маю, чого додати», – сказав Левицький.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!