Місця, де перебуває Янукович, зробили режимними: тепер і мобілки заборонені

  • В Управлінні державної охорони (УДО) затвердили порядок відвідування громадянами місць постійного і тимчасового перебування президента.

    Відповідний наказ №35 був зареєстрований в Мін’юсті 30 січня та позначений грифом «для службового користування», пише «Коммерсантъ-Украина».

    У документі йдеться, що місця, де тимчасово або постійно перебуває президент, вважаються «режимними територіями», оснащуються технічними засобами контролю безпеки та зв’язку, а також «повинні відповідати протипожежним, санітарно-гігієнічним, екологічним та радіаційним вимогам».

    В УДО пояснили, що це перша подібна інструкція. Вона була прийнята у зв’язку з «революційною» і «соціально нестабільною ситуацією в країні». «Раніше ми користувалися нормами закону про державну охорону органів державної влади та посадових осіб. Однак щоб спростити інструктаж співробітників, було вирішено підготувати окремий наказ. Зараз охорона президента посилена. Це виражається, зокрема, в більш уважному огляді осіб, що допускають до президента, особливо ретельному контролі документів, посиленій перевірці територій», – повідомило виданню джерело в управлінні.

    У документі йдеться, що на режимну територію забороняється допуск осіб у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, з тваринами, а також у вигляді, який «ображає людську гідність і суперечить суспільній моралі». «Був випадок, коли на режимну територію намагався пройти чоловік з собакою. Ми повинні прогнозувати ситуацію. А раптом тварина когось вкусить або травмує? Йдеться про безпеку не тільки президента, а й інших осіб», – пояснив співрозмовник видання.

    Згідно з наказом, в місця роботи та тимчасового перебування президента громадяни можуть входити за дозволом голови президентської адміністрації або начальника служби безпеки президента. До місця роботи глави держави забороняється проходити з мобільним телефоном, приймально-передавальними, аудіо- та відеозаписуючими пристроями. У місця тимчасового перебування президента, наприклад, на автотрасах, забороняється проносити боєприпаси, зброю, радіаційні і легкозаймисті речовини, колючо-ріжучі предмети. Громадянам забороняється мати при собі портфелі, сумки, записуючу аудіо- та відеотехніку, мобільні телефони. Крім того, заборонені «речовини, які можуть бути використані для здійснення диверсій і терактів», а також предмети, що «викликають підозру».

    Перелік «підозрілих» предметів в УДО не уточнюють і кажуть, що ступінь ризику співробітник охорони визначає самостійно: «Наша людина, коли перебуває на службі, повинна вміти передбачати небезпеку, яка може критися в простих речах. Ви пам’ятаєте, як убили Степана Бандеру? Його отруїли несподіваним способом. Нам треба підозрювати все!».

  • Робота журналістів в документі стоїть останнім пунктом: «Відвідування місць тимчасового перебування президента працівниками ЗМІ з фото-, аудіо- та відеотехнікою здійснюється за письмовим погодженням з пред’явленням документів на постах охорони».

    Додамо, видатний український політичний діяч, голова Проводу ОУН-Б Степан Бандера 1959 року був жорстоко вбитий у Мюнхені. Агент КДБ Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціанистого калію.

    ZIK

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!