Державні резиденції “Залісся” та “Синьогора” відкриваються для відвідування

  • Державне управління справами відкриває для рекреаційної діяльності та відвідування державні організації «Резиденція «Залісся» (п/в Богданівка Броварського району Київської області) та «Резиденція «Синьогора» (с.Гута Богородчанського району Івано-Франківської області), що перебувають у його управлінні.

     

    Відтепер громадяни матимуть можливість відвідати з екскурсіями кожну з резиденцій. У рамках візитів організовуватиметься культурно-пізнавальний відпочинок, орнітологічний туризм, відпочинок на рекреаційних майданчиках, огляд інтер’єрів режимних об’єктів, святкові екскурсії, прогулянки верхи на конях, повідомляє прес-служба ОДА.

     

    Крім того, відвідувачі «Залісся» зможуть спостерігати диких тварин на території заповідника, організовувати любительську та спортивну риболовлю у межах затверджених граничних лімітів. Для відвідувачів «Синьогори» також буде відкритою канатна дорога.

     

    На території резиденцій відпочиваючі матимуть право використовувати власну фото-, відеотехніку, проводити кіно-, фото-, аудіо та відеозйомку.

     

    Згідно затвердженого порядку, рекреаційна діяльність на об’єктах проводитиметься за умови відсутності державних заходів та з додержанням вимог охорони навколишнього середовища. Відвідувачів буде супроводжувати екскурсовод або інша відповідальна особа, за погодженням з генеральним директором резиденції.

     

    Замовлення на проведення екскурсій з відвідуванням режимних об’єктів прийматимуться не пізніше, ніж за дві доби до дати відвідування. Допуск учасників екскурсії здійснюватиметься співробітниками УДО за наявності документів, що посвідчують особу.

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!