В’язні івано-франківського СІЗО жаліються на гігієну: результати анкетування

  • Спостережна комісія при виконкомі міськради провела анкетування серед засуджених слідчого ізолятора.

    Респонденти відповіли на 72 запитання: про стать, вік, освіту, термін перебування, за якою статтею КК України засуджені, стан здоров’я, медичне забезпечення, харчування, переписки, дотримання прав і свобод та ін.        
    Анкетування проводилося без присутності працівників установи. Планувалося опитати 24 особи, проте опитано лише 10. Усі – громадяни України, 5 із них – віком 35-50, інші молодші (18-35 років); освіта переважно середня або середньо-спеціальна.      
     
    Комісія встановила, що установа створила належні умови для суспільної праці засуджених, загально-освітнього та професійного навчання, соціально-виховної роботи. Усі опитувані належать до господарського обслуговування слідчого ізолятора, беруть участь у програмах «Фізкультура та спорт», «Підготовка до звільнення». 
    На території установи є дві каплички.  

    В анкетах зазначено, що установа недостатньо забезпечена необхідними медикаментами, засобами гігієни, у камерах немає холодильників. 
    Щодо якості харчування, засуджені стверджують, що в раціоні щодня присутні риба або м’ясо, й оцінюють меню задовільно.      
    Матеріально-побутові умови в СІЗО – теж задовільні. На одного засудженого передбачено не менше 4 кв. м. площі, проте саме приміщення слідчого ізолятора потребує ремонту.

  • 25.09.2014

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!