Суддя у справі “Галичини” вирішив “не відводитися” (ВІДЕО)

  • Упродовж двох годин в Івано-Франківському міському суді сьогодні, 16 жовтня, тривав попередній розгляд справи за позовом дружини депутата облради Ярослава Ткачівського до газети “Галичина”, співзасновником якої є облрада. А після того, як суд ухвалив задовільнити майже всі клопотання позивача, засідання перенесли на листопад цього року.

    Варто пояснити, що судова тяганина між сім’єю Ткачівських та «Галичиною» триває вже 14 років. А приводом стало звільнення обох із роботи. Олександру Ткачівську зняли з посади кіоскера (тоді «Галичина» мала свій кіоск, де, крім власних газет, торгували крамом), а Ярослава Ткачівського – з посади редактора газети «Тижневик Галичини» (засновником цієї газети була «Галичина»). Ткачівські вважають звільнення незаконними, а тому вимагають відшкодування моральних та матеріальних збитків у суді.

    Сьогодні відбувся попередній розгляд, де сторона відповідача (редакція газети «Галичина») попросила про відвід судді Володимира Барашкова, натякнувши на недовіру йомуСуддя півгодини думав та писав ухвалу, і врешті вирішив, що відводитися не буде…

     

    Слід зауважити, що перед засіданням редакція «Галичини» влаштувала пікет суду. Колектив кричав: «Ганьба Ткачівському!» та «Люстрацію Барашкову!» І все б нічого, якби не той факт, що у люстрації суддів, яка відбувалася в Івано-Франківську кілька місяців тому, надзвичайно активну участь брав саме депутат обласної ради Ярослав Ткачівський.

  • 16.10.2014

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!