Дітей-переселенців зі Сходу оздоровлять у трьох санаторіях області

  • В області перебуває 880 дітей зі статусом внутрішньо переселених, більшість із них упродовж двох-трьох місяців будуть забезпечені санаторно-курортним лікуванням за кошт обласного бюджету.

    «На минулому засіданні сесії облради депутати прийняли рішення про те, що за рахунок “недозаїзду” наших дітей ми можемо ці кошти використати на оздоровлення дітей, які не проживали в нашій області і є тимчасово переселеними. Єдине – батьки мають власним коштом доправити дітей на оздоровлення, щоправда, і цей момент більш-менш пропрацьований, адже недавно 30 дітей-переселенців відпочивали в Яремчі й туди їх доправили працівники ДСНС, додатково дорогою їм організували екскурсію», – говорить головний обласний спеціаліст із педіатрії Лідія Сенюта.

    Вона також перелічує заклади, які готові прийняти на оздоровлення «дітей війни»: психоневрологічний санаторій  “Єзупіль” (Галицький район), санаторій пульмонологічного та загального профілю «Сніжинка» в Яремчі та кардіологічного профілю «Ясень» у Рожнятівському районі. Претендувати на безкоштовне оздоровлення не можуть діти, яким ще не виповнилося сім років і ті, хто вже оздоровився або має медичні протипоказання.  

    Нагадаємо: зараз на Прикарпатті перебуває 2511 тимчасово переселених осіб, упродовж останніх днів 126 осіб повернулися додому, вже є 12 новонароджених, понад 30 вагітних жінок.

  • 5.11.2014

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!