Фільм про незрячих кобзарів та для незрячих презентував у Івано-Франківську Олесь Санін (ФОТО, ВІДЕО)

  • Допремєрний показ фільму про незрячих та для незрячих «Поводир» в Івано-Франківську презентував режисер Олесь Санін. «Поводир. Заплющ очі. Дивися серцем» – український історичний драматичний фільм режисера і сценариста Олеся Саніна. В основу сюжету покладено мандри радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого кобзаря. Це трагічна історія про те, як майже сто років тому радянська влада винищила чи не всіх співців правди – кобзарів.

     

     

    Світова прем’єра фільму відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі 16 липня, зараз автор із допремєрним показом мандрує Україною. На широкий екран «Поводир» виходить уже 12 листопада. Фільм одночасно показуватимуть у 150 кінотеатрах країни.

     

     

    Робота над фільмом тривала з 2012. Його вартість – понад 16 мільйонів гривень. Профінансувала стрічку Державна агенція з питань кіновиробництва. Величезну роботу виконали волонтери, адже саме вони відтворювали костюми, інтер’єр та обстановку 30-их років минулого століття.

     

    Особливістю широкоформатної стрічки є те, що її адаптували для незрячих глядачів через окрему звукову доріжку з тифлокоментарем.

  •  

     

    9 вересня Український Оскарівський комітет обрав фільм «Поводир. Заплющ очі. Дивися серцем» представляти Україну в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» на премії «Оскар» 2015 року.

     

    6.11.2014

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!