Резонансне вбивство міліціонера на Снятинщині: затримали другого підозрюваного

  • Працівники прикарпатської міліції затримали другого з трьох підозрюваних у навмисному вбивстві працівника Снятинського РВ УМВС.


    У п’ятницю, 21 листопада 2014 року відбудеться брифінг за участю начальника Управління карного розшуку УМВС України в Івано-Франківській області, полковника міліції Ігоря Баб’юка щодо затримання другого підозрюваного у вбивстві працівника Снятинського райвідділу внутрішніх справ.

     

    Нагадаємо: 28 квітня прапорщик міліції Тарас Вирстюк вийшов із дому, щоб добратися на роботу в Снятинський райвідділ міліції. Однак ні того дня, ні наступного помічник оперативного чергового на службі не з’явився, вдома теж. Було сформовано слідчо-оперативну групу райвідділу, яка розпочала пошуки зниклого колеги. Згодом до пошукових робіт підключилися працівники обласного УМВС та інших міськрайвідділів міліції. Тіло прапорщика міліції знайшли тридцятого квітня в потічку між селами Кулачківці та Вишнівка Снятинського району.

     

     

    На тілі були сліди насильницької смерті, зокрема від ножових поранень. Упродовж доби правоохоронці встановили, за яких обставин загинув міліціонер, та ідентифікували осіб, причетних до його смерті. Йдеться про двох мешканців села Кулачківці та жителя селища Гвіздець Коломийського району. Всім трьом – по тридцять років.

     

    Раніше вони мали проблеми із законом. Щоправда, після скоєння злочину молодики втекли й переховувалися. Їх оголосили в розшук. Одного з підозрюваних працівники управління карного розшуку обласного УМВС та відділу внутрішньої безпеки затримали наприкінці травня у Львові, де він переховувався в колишнього однокурсника із Львівської політехніки.

     

  •  

    «Досудовим слідством разом із оперативними підрозділами управління проводилися заходи щодо встановлення місця перебування інших двох осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину. Виникали досить великі труднощі із цим питанням, адже у зв’язку із подіями в державі розглядалися різні версії. Одна з них – що підозрювані виїхали на територію, де зараз відбуваються бойові дії. Відтак працівники управління карного розшуку здійснили більше десяти виїздів за межі області з метою перевірки інформації щодо перебування там вказаних осіб. На жаль, результатів такий довгий термін не було», – розповів начальник обласного управління карного розшуку Ігор Баб’юк.

     

    Натомість у листопаді таки зявилася інформація, що один із підозрюваних прибув на місце проживання і переховується вдома, у підвалі. Слідство отримало дозвіл на обшук місця проживання підозрюваного в скоєнні злочину. Зокрема була сформована посилена оперативна група, яка виїхала в село, де мешкає цей громадянин. Під час проведення обшуку його затримали.

     

    Зараз стосовно другого затриманого обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою. На цей момент правоохоронці проводять із ним слідчі дії. Натомість тривають заходи зі встановлення місця знаходження третього підозрюваного.

     

    21.11.2014

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!