У період новорічно-різвдяних свят міліція Прикарпаття розшукала понад півсотню осіб

  • У ході проведення оперативно-профілактичної операції «Розшук», що розпочалася 29 грудня минулого року та тривала до 15 січня 2015, прикарпатські оперативники проводили заходи з розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян.

    За цей період серед тих, хто знаходиться на обліку в органах внутрішніх справ, вдалося розшукати 31 особу. Ці громадяни переховувалися від слідства та суду. Правоохоронці розшукали 19 осіб, котрі засудженні до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

    У результаті пошукових дій працівники карного розшуку встановили місцезнаходження осіб, які переховувалися від слідства з метою уникнення відповідальності за скоєння грабежів, крадіжок, шахрайств та інших протиправних діянь.

    До прикладу, у Коломиї оперативники розшукали молодих жінок, котрі вчиняли квартирні крадіжки. З’ясовано, що на вулиці жінки знайомилися зі своїми однолітками та пропонували товаришувати, а відтак ввічливо навідувалися до їхніх домівок. Тут  вони діяли за планом: одна приємно спілкувалася, а інша нишпорила в чужій квартирі. Злодійок здебільшого цікавили золоті прикраси та гроші. Ці панянки вже й раніше порушували закон. Зараз міліціонери перевіряють їх і на причетність до інших кримінальних подій.

    На сьогодні у правоохоронців достатньо доказів вважати, що мешканець одного із сіл Надвірнянщини обікрав кілька помешкань своїх земляків. До речі, він був раніше судимий за вчинення крадіжки картини в одному з музеїв сусідньої Закарпатської області. Подібного товариша, котрий з метою уникнення покарання за скоєні крадіжки переховувався, розшукано. Йдеться про мешканця Косівського району, котрий проникав у чужі помешкання та викрадав те, що потрапляло на очі.

    Також за час проведення операції «Розшук» міліціонери з’ясували місце перебування 7 громадян, котрі вважалися безвісти зниклими та 2 хворих, котрих розшукували рідні, бо люди через певні психічні розлади покинули свої домівки і не могли повернутися.

     

    Читайте також:

  • Прикарпатець намагався обікрасти церкву

    У Микуличині намагалися підпалити церкву

    22.01.2015


    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!