Франківські рятувальники показали, яким має бути найпростіший сховок у житловому будинку (ФОТО)

  • Сьогодні, 3 лютого, Управління ДСНС в Івано-Франківській області організувало показ приміщень цивільного захисту населення на трьох об’єктах. Після оглядин сховку цивільного захисту населення державного підприємства “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів рятувальники показали, як має виглядати підвальне приміщення у житловому будинку, яке можна використовувати у випадку надзвичайної ситуації як надійний сховок для цивільного населення. Підвальні приміщення можуть самостійно облаштовувати мешканці будинку або ж ті, на чиєму балансі числиться споруда.

    За словами начальника відділу цивільного захисту населення Сергія Стороженка, рятувальники за півтори години облаштували занедбане підвальне приміщення у будинку на вулиці Молодіжна, 54. 

    До сховку ведуть спеціальні нанесені на будинок та прилеглі будинки знаки. У маленькому підвалі поставили лише найнеобхідніше.

    “Ми розчистили тут усе від сміття, поставили пічку, дрова, дві розкладачки для перепочинку, стільці та стіл із необхідними підручними засобами. Свічка, радіоприймач, аптечка, одноразовий посуд, бак для питної води, пам’ятки як поводитися та сумка”, – зазначив Стороженко. 

    Втім рятувальники наголошують, що у випадку надзвичайної ситуації мешканці будинку мають й самі подбати, щоб взяти із собою все найнеобхідніше. 

  • 3.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!