Літопис Галицький

  • Літопис Галицький

    «…Депутат районної ради Ігор Петрів, сказав, що так звані громадські слухання затіяли лише задля видимості народовладдя. Він відзначив, що на парламентських виборах перемогли дві партії, які створюють свою вертикаль влади. Депутат райради сказав, що йому наперед відоме прізвище майбутнього голови РДА. Це прізвище він записав на листку, запечатав у конверт, який пообіцяв розкрити після призначення голови РДА.

    У відповідь в.о. заступника голови ОДА Ігор Пасічняк покепкував з Петріва: “Якщо цей фокус вдасться, то, може, цей чоловік буде десь працювати в цирку в майбутньому”.

    28 січня на сесії Долинської районної ради Ігор Петрів відкрив конверт, в якому справді виявилося прізвище новопризначеного голови РДА, депутата Долинської міської ради Юрія Мазура, якого пов’язують з партією “Блоку Петра Порошенка”.

    (http://kurs.if.ua, 29 січня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Поїхав того року [цирк] із города долинського у краях бойківських, спорожніла адміністрація районна та обезголовилася. Вельми засмутилися від того луччі люди тамтешні, опечалилися та посмурніли, аки [свободівці] після виборів. Бо хоч усе, ніби, як було, так і лишилося – і райком [той самий], і труби фабричні стирчать, і популісти піарні в райраді з міськрадою [майже] не помінялися, але чогось явно не вистачало [у городі долинському].

    І скликали луччі люди  весь народ долинський на віче [популістське та піарне] та наказали йому обрати з-поміж себе того, хто буде радувати цілий город та села довколишні довго і щасливо. Було ж їх [аж десятеро] гарних та гожих популістів піарних, а серед них воєвода червоносердечний Юрик, що тепер під князем великим Петрусем Першотурним [весь в шоколаді] ходив.

    Не міг же ніяк народ долинський вибрати серед тих [десяти красенів] когось одного достойного, хоч воєвода Юрик не тільки штабом припорошеним керував у поході виборчому, але й полки [народно-фронтові] зумів до себе приворожити, і вони овації та тріумфи його влаштовували. 

  • Питали тоді різних авгурів, оракулів, мольфарів та інших [політологів], але й вони не могли  розпізнати, кому накреслено очолити адміністрацію долинську, бо [всі десятеро] були достойні, а особливо ж воєвода Юрик, якого вся вертикаль владна підпіарювала.

    Аж нарешті озвався пророк Ігорко на прозвисько Віщий Конверт та народ долинський вельми [по-великому] здивував. Вийняв він із ущелин глибоких долини темної скрижалі кам’яні, на яких імена та долі всіх [голів районних адміністрацій] записані, вибрав із них ту, що треба, та до конверта свого [віщого] поклав. І сталося чудо велике та несподіване, витягли [з конверта] скрижаль, і слова на ній проступили «Мене Вибрати Треба». І зрозуміли всі, що [на воєводу Юрика] пророцтво се вказує.

    І став воєвода Юрик радувати народ долинський та [в райкомі] урядувати, а пророк Ігорко став директором цирку, бо краще бути клоуном для популістів, ніж [популістом] для клоунів.

     

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!