На Долинщині попрощалися з героєм АТО Ігорем Денисівим

  • 9 лютого, у траурний для Долинського району день краяни провели у вічність свого земляка, уродженця с.Новоселиця Долинського району, військовослужбовця 128-ї гірсько-піхотної бригади Ігоря Денисіва, який героїчно загинув у зоні бойових дій поблизу міста Дебальцевого. Ігор став героєм України, який відстоював незалежність та територіальну цілісність своєї держави, захищав український народ.

    Похорон відбувся у селі Княжолука, де останнім часом проживав боєць із родиною. Провести в останню дорогу свого земляка прийшли керівники та працівники районної державної адміністрації, міської та районної рад, сусіди та односельчани, близькі та далекі родичі, однокласники та друзі, вдячні краяни, а також військові побратими Ігоря. Зі сльозами на очах та тугою на серці велелюдна громада з вінками, квітами та державною символікою проводжали тіло Ігоря. Болю та сліз не міг стримати ніхто…

    Обряд поховання очолив митрополит Івано-Франківський і Галицький Івано-Франківської єпархії УПЦ КП Іосаф спільно із священиками Долинського деканату УПЦ КП.

    Траурна процесія розпочалася під звуки сумних мелодій у виконанні Долинського муніципального духового оркестру. За тілом покійного йшли близько 2 тисяч людей.

    У храмі УПЦ КП Святої Параскеви с.Княжолука відбулася Служба Божа за упокій душі загиблого Ігоря та поминальна панахида.

    Слова вдячності за героїзм, мужність і відвагу Ігоря Денисіва, найщиріші співчуття та свою підтримку рідним загиблого у свої виступах на кладовищі висловили митрополит Іосаф, декан Долинський УПЦ КП о.Йосиф Жовнірович та голова районної державної адміністрації Юрій Мазур.

    «Пам’ять про нашого земляка Ігоря Денисіва, який став героєм України, вічно житиме у наших серцях. Його героїчний вчинок – це вияв патріотизму, сміливості і жертовності в ім’я України. Ми не маємо права забути тих, хто загинув, захищаючи свою країну, захищаючи кожного з нас», – зазначив у своєму виступі Юрій Мазур.  

    Герої не вмирають! Слава Героям! Слава Україні!

    9.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!