Минулорічний зовнішньоторговельний обіг на Івано-Франківщині становив 1,5 млрд доларів США

  • Зовнішньоторговельний обіг на Івано-Франківщині минулого року становив 1 млрд 48 млн доларів США, що на 8,7 % менше, ніж у 2013 році. Про це повідомили в Івано-Франківській митниці Міндоходів.

    Упродовж 2014 року імпортери ввезли товарів вартістю 525,9 млн дол. США, що на 18,4 % менше, ніж попереднього року, а на експорт оформили вантажів вартістю 522,5 млн дол. США, що на 3,6 % більше, ніж у 2013 році.

    Основу товарної структури імпортних операцій становили машини, устаткування та транспорт, продукція хімічної промисловості, метали та вироби з них, деревина та целюлозно-паперові вироби, текстиль, текстильні вироби, взуття, продовольчі товари та продукція сільського господарства.

    На експорт найбільше оформлено деревини та целюлозно-паперових виробів, машин, устаткування та транспорту, продукції хімічної промисловості, продовольчих товарів та продукції сільського господарства, текстилю та текстильних виробів, шкірсировини, хутра та виробів з них.

    Найбільше суб’єкти господарювання здійснювали експортно-імпортні операції з країнами Європи – 66,3 % імпорту та 55 % експорту.

    За останніми даними, на обліку в Івано-Франківській митниці Міндоходів перебуває 1 652 особи, які здійснюють операції з товарами.

    Крім цього, в області здійснювали діяльність 150 суб’єктів з інших областей.

    9.02.2015


    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!