До парламенту внесли проект закону про Музей Майдану

  • Законопроект передбачає серед інших заходів вшанування пам’яті про події Революції гідності, створення музею на Алеї героїв Небесної сотні та відзначення окремого пам’ятного дня.

     

    Проект закону зареєстрували 6 лютого представники усіх фракцій більшості. Його авторами є Єгор Соболєв, Олег Медуниця, Ірина Луценко, Володимир Парасюк, Михайло Гаврилюк, Юрій Шухевич та  Юлія Тимошенко. Про це повідомляє сайт Верховної Ради України. 

     

    Депутати пропонують повернути у державну власність “майновий комплекс підприємства Федерації професійних спілок України “Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України” – Жовтневий палац – та створити на його базі музей Майдану.

     

    Про час голосування за цей законопроект наразі не повідомляється. 

     

    Вчора на брифінгу віце-прем’єр, міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що “якби вдалось розмістити музей там, то,  враховуючи місце розташування майбутнього меморіалу пам’яті Небесної сотні, ми б мали справу з єдиним меморіальним комплексом, який би включав у себе музей Революції гідності і меморіальну зону вниз від Міжнародного центру культури і мистецтв аж до вулиці Героїв Небесної сотні, де і буде розташований меморіал”. 

     

    10.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!