У Франківську презентували «Листи з того світу»

  •  

    Сьогодні, 11 лютого, в івано-франківській книгарні «Є» відбулася перша презентація роману Сергія Бута «Листи з того світу». Незважаючи на те, що це дебютний роман молодого автора, його вже встигли помітити в літературних колах.

    Так доктор філологічних наук Софія Філоненко називає презентований сьогодні твір «страшною й захопливою казкою із життя сучасного міста». А відомий письменник Андрій Кокотюха, прочитавши роман Сергія Бута, задається низкою філософських  питань: «Або світ справді двовимірний, думаємо ми разом із героєм, або нас усіх хтось намагається майстерно заплутати. Хто цей підступний та хитрий зловмисник? Яка його мета? Невже звичайні листи, знайдені у старому некрополі, здатні розбурхати Зло, котре до пори дрімало, чекаючи на свій тріумфальний вихід?»

     

    В основу детективно-містичного роману «Листи з того світу» лягла історія студента-археолога Андрія, який, реставруючи старовинний склеп, знайшов дивне послання. Невідома жінка у листі благає врятувати доньку, і хлопець вирішує знайти її… А далі – ланцюг смертей і шалена пристрасть… Події роману головно розгортаються у оповитому містичним флером  Львові. Під час івано-франківської презентації Сергій Бут на фотоінсталяції навіть показав помешкання неподалік пам’ятника Данилу Галицькому в Львові, де живе його герой Андрій.

    Сергій Бут – письменник, автор кіносценаріїв, фотограф, до речі, уродженець Галичини. У 2010 році його робота «Псих з Аляски» стала дипломантом всеукраїнського конкурсу «Коронація слова».

    11.02.2015

     



    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!