На аукціон приймається живопис та вироби ручної роботи

  • Уже півроку в мережі “Фейсбук” громадські діячі Івано-Франківська проводять аукціони серед представників української діаспори. Зокрема у грудні минулого року таким чином вдалося заробити 650 доларів.

    Отримані від продажу кошти витрачають на придбання медичних препаратів, яких в Україні немає. За 650 доларів представники БФ “Рятуємо життя разом”, який функціонує на території США, купили 10 целоксів, 20 бандажів та 45 джгутів.

    У США аукціони проводить Галина Карпенська, з українського боку лоти підбирають і відправляють представники громадських організацій “Громадська ініціатива Галичини” і “Поранені SOS”.

    Як розповідає член ГО “Громадська ініціатива Галичини” Леся Качурова, на аукціони виставляють біжутерію ручної роботи – сережки, намиста, кулони, вишиті та мальовані картини, ікони, портрети, іграшки, серветки, рушники та багато чого іншого. Усе це приносять прості люди, яким не байдужа доля військових. Особливо цінують на заході речі з українською символікою, в національних кольорах. Так, плетене з бісеру намисто з гербом України продали на аукціоні за 70 доларів. Щоправда, новий власник не забрав придбану річ, а передав її знову на благодійність.

  • Леся Качурова зауважує: люди, які вишивають, малюють, роблять красиві речі своми руками і готові пожертвувати хоча б одним зі своїх виробів на потреби військових, можуть приносити їх у кабінет 802 Івано-Франківської ОДА.

     

    Ірина Федоляк

    12.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!