Ювілейна “Тридцята експозиція для Бога” відкрилася в Франківську (ФОТО)

  •  У Центрі сучасного мистецтва в Франківську сьогодні, 13 лютого, відкрилася виставка трьохсот робіт міжнародного конкурсу образотворчого малюнка “Для Бога створю найкраще”. Експозиція є ювілейною – тридцятою, а починалося все в Франківську в 2012 році на 350-річчя міста. Потім виставка дитячого малюнка на Божу прославу почала жити своїм мандрівним життям: Підпечери,  Коломия, Кіровоград, Харків, Дніпропетровськ, Краматорськ, Бердянськ, інші міста. А також малюнки експонувалися у кав’ярнях, торгових центрах, лікарнях, бібліотеках, школах та церквах Франківська.

    Головна мета щойно відкритої виставки – привернути увагу до III міжнародного конкурсу дитячого малюнка «Для Бога я створю найкраще», який стартував днями та приймає роботи учасників до 1 травня.

    Ініціатором та натхненником ювілейної експозиції є митець Ярема Стецик, який на відкритті виставки зауважив, що більшість робіт, які брали участь у попередніх хвилях конкурсу, були зі сходу та центру України, тож саме в цих регіонах найчастіше організовувалися виставки і дуже добре сприймалися. “Будь-який крок, навіть півкроку до Бога у будь-яких напрямках, в тому числі ця виставка, є дуже благословенні…” ‒ зазначає митець.

    Художник Анатолій Звіжинський аргументував, чому Центр сучасного мистецтва, директором якого він є, долучився до організації виставки: “Минулого року Ярема запропонував, щоб у виставці брали участь не лише діти, а й дорослі… Переважно сучасне мистецтво асоціюється із чимось брутальним, вульгарним… Ми хочемо розбити цей стереотип, тож Центр сучасного мистецтва долучається до організації виставки в 2015 році. Окрім цього, ми б хотіли через таку діяльність долучити наших дітей, не тільки з художньої школи, до цього конкурсу”.

     

    Відкриття виставки почалося спільною молитвою “Царю Небесний”, а також благословенням отця Мирослава Татумиряка, представника Молодіжної комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. “Господь завжди благословляє, коли робимо щось для Нього. Хай Господь дає силу організаторам, бо ця виставка, фестиваль, велопробіг – наче одне ціле, яке привертає людей до Бога. Привертає молитвою, сучасним мистецтвом і тими роботами, які ми сьогодні бачимо і якими буде поповнюватися виставка”, ‒ каже отець Мирослав.

    Виставка триватиме до 28 лютого у Центрі сучасного мистецтва (Чорновола, 25)

    Читайте також:

    Ефект відібраного подарунка

    Ісус берегтиме подорожніх


    Ярема Стецик презентує на “Артполі” ансамбль столярів “Уніжцех”

    Ярема СТЕЦИК: «Мої справжні справи залишаються невидимими»

    Ярема СТЕЦИК: «Творчість – то «відмазка» перед суспільством»

  •  

    Участь у ІІІ міжнародному конкурсі образотворчого малюнка “Для Бога я створю найкраще” можуть узяти художні школи, мистецькі студії, гуртки, християнські спільноти, парафії, волонтерські організації, а також окремі художники, фотомитці, народні майстри, просто особи, які люблять Бога… Вікова категорія учасників – до 10 років, 10-17 років, від 17 років.

    Роботи приймаються до 1 травня за адресою: Надвірнянська художня школа, вул.Міцкевича, 9, Надвірна, Івано-Франківська область, Україна, тел. (03475) 26-392, (097)9041711

    13.02.2015

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!