П’ять прикарпатських рятувальників отримали відзнаки

  • 15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня у 1989 році з Афганістану вивели радянські війська, які впродовж десяти років брали участь у війні на території цієї країни.

         З цієї нагоди в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області відбулися урочисті збори, на яких був присутній начальник УДСНС в області, полковник служби цивільного захисту Володимир Володимирович Чернецький. На захід запросили працівників управління та ветеранів служби, які мають статус учасника бойових дій на території інших держав, а також фахівців аварійно-рятувального загону спеціального призначення, котрі виконували завдання за призначенням у зоні антитерористичної операції.

         Усі присутні мали змогу переглянути документальні кадри тих жахливих подій.

        У своєму виступі начальник управління ДСНС в області Володимир Чернецький підкреслив, що військовослужбовці, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності, відданості та героїзму. «Ще рік тому неможливо було уявити, що ми будемо вшановувати не тільки учасників бойових дій на території інших держав, а й, як це не жахливо звучить, – учасників бойових дій на території України, – підкреслив Володимир Володимирович. – Зокрема, хочу згадати Івана Васильовича Ремеза, диспетчера ДПРЧ-16 міста Рогатин, який брав участь у Афганській війні, а зараз у складі Збройних сил України перебуває в зоні АТО, де виконує обов’язки фельдшера. Також хочу щиро подякувати працівникам аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які у 2014-2015 роках виконували заходи з інженерно-технічного облаштування оборонних рубежів Донецької і Луганської областей».                                          

         За сумлінне та високопрофесійне виконання службового обов’язку з нагоди Дня вшанування 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану грамотами У ДСНС в області нагородили п’ятьох працівників служби.

    Пізніше учасники урочистих зборів вирушили до івано-франківського Парку воїнів-інтернаціоналістів для участі у народному віче з нагоди відзначення 26-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Після віча та відправлення поминальної панахиди за полеглими в Афганській війні прикарпатцями, героями Небесної сотні та тими, хто не повернувся з АТО, усі перейшли до двох наметів аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС в області, які розгорнули рятувальники, щоб покуштувати солдатської каші та ще раз згадати своїх полеглих побратимів.

    15.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!