В Івано-Франківську готували вареники, щоб допомогти пораненим бійцям (ФОТО)

  • Сьогодні, 15 лютого, в приміщенні Івано-Франківського обласного осередку Національної спілки художників України провели свято вареника. Всі зібрані за частування кошти передадуть на потреби поранених бійців.

    Як розповідає голова івано-франківського осередку Микола Якимечко, ініціатором заходу став отець Володимир Данилів. У такий важкий час художники не залишаються осторонь суспільних процесів, активно допомагають армії, тому не могли не відгукнутися на таку цікаву пропозицію, зауважує Микола Якимечко.

    Вареники готували чотири різні команди, три з яких є підопічними отця Володимира. Українські пісні для гостей виконували студенти музичного училища імені Дениса Січиньского.

    Присутнім запропонували найрізноманітніші вареники – з капустою, картоплею, гречаною крупою, сиром, вишнями і навіть з маком. За порцію гості залишали платню у скриньках, щоправда визначеної суми не встановлювали. Все залежало від гостинності господарів, які ліпили вареники і смаку самої страви.

    Як зауважив Микола Якимечко, всі зібрані кошти передадуть на потреби бійців. Представники обласної адміністрації сформують списки поранених військових із Прикарпаття, які наразі найбільше потребують медичної допомоги.

  • Ірина Федоляк

     

    Читайте також:

     

    Завдяки поцілункам поранені прикарпатці отримають дев’ять тисяч гривень (ФОТО)

    У Франківську діти учасників АТО робили валентинки для татусів (ФОТО)

    15.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!