Генсек ООН стурбований зіткненнями в Дебальцевому

  • Генсек ООН Пан Гі Мун стурбований повідомленнями про військові зіткнення в Дебальцевому, – передають УНН з посиланням на прес-службу ООН.

    “Генеральний секретар вітає початок припинення вогню на сході України відповідно до домовленостей від 12 лютого в рамках пакету заходів з реалізації мінських угод”, – йдеться в повідомленні.

    Однак генеральний секретар серйозно стурбований повідомленнями про теперішні військові зіткнення, у тому числі в Дебальцевому, і знову закликає всі сторони дотримуватися припинення вогню без будь-яких винятків.

    Нагадаємо: Президент України Петро Порошенко віддав наказ силам, задіяним в АТО, припинити вогонь із 00.00 15 лютого.

    Командування АТО заявило про нічні обстріли з боку бойовиків позицій українських військових.

    Як повідомляють УНН, за результатами мінського саміту 12 лютого ухвалено два документи: „Комплекс заходів виконання мінських домовленостей“ (у рамках тристоронньої контактної групи) та “Декларація на підтримку цих заходів”, схвалена президентами України, Франції, Росії та Канцлером Німеччини.

    Зазначимо, що в пункті першому документа щодо комплексу заходів з виконання мінських угод йдеться: “Негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей України і його суворе виконання, починаючи з 00 год. 00 хв. (київський час) 15 лютого 2015”.

    Водночас у тексті значиться, що відведення важких озброєнь має розпочатися не пізніше другого дня після припинення вогню і завершитися впродовж 14 днів.

    16.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!