Підприємці франківського ринку розповіли про свою допомогу військовим

  • Підприємці центрального речового ринку “Мальва” допомагають бійцям АТО віддавна. Попри те, що торгівля йде не зовсім вдало, а гроші збирати важко, люди відгукуються, сусід у сусіда перезичає, щоб була змога придбати для військових необхідне.

    Коли потрібно було придбати розвантажувальні жилети для бійців, Наталя, яка працює продавцем на базарі, одягнула один такий на себе, ходила між рядами, по торгових центрах – збирала кошти. Це спрацювало, тож придбали п’ять розвантажувальних жилетів по 550 гривень. Жінка розповідає: вважає своїм обов’язком допомогти військовим, адже вони захищають кожного з нас. Спершу важко було пояснити людям, що потрібно вдягнути бійців чи щось купити для них, але з часом все змінилось. Крім того, виникла потреба допомогти бійцям, які працювали на базарі: один служить у 128-ій бригаді, інший у 80-ій.

    Ставлення людей змінила присутність на ринку військових, які були на ротації. Загалом вдалося придбати 5 розвантажувальних жилетів, 35 пар берців, 15 водонепроникних костюмів, генератор, бензопилу, термобілизну та ін. Столи для книжкового ярмарку, який відбувається на користь АТО, теж передали підприємці з базару. 

    “Уперше ми збирали кошти на тканину для льотчиків, – зауважує підприємець Олександр. – Крім того, купували багато чого іншого – тактичні рукавиці, форми, взуття. Щодо грошей – проблем не було. Люди розуміють ситуацію і швидко відгукуються”.

    Галина Ободянська продає на ринку нижню білизну, шкарпетки та ін. Військовим віддає безплатно те, що їм потрібно. Був випадок, коли солдат звернувся з проханням знайти 10 пар підштанників, пішла до знайомих, за кілька хвилин принесла необхідне, – пригадує жінка. 

    Пані Катерина із торгового центру “Мальва” зауважує: якщо треба зібрати кошти – починає з себе. Ставить 200 гривень, окремо таку ж суму дає її син Андрій, а далі йдуть по інших магазинах. Люди охоче відгукуються, потім їм демонструють все, що вдалося придбати на зібрані кошти. Перед Новим роком хотіли зробити бійцям солодкі подарунки, – пригадує жінка. Але разом вирішили, що краще гроші потратити на корисні речі, тож придбали рації.

    Підприємець Ігор Вітовський допомагає фінансово. Окрім того, він возив волонтерів до поранених бійців, розвозив подарунки на свято. Віддав деякі куртки та інші речі для військових. Дуже пишається донькою, яка нині проживає у Києві й багато допомагає українській армії, возить допомогу на схід. Не хоче від неї відставати, тому робить усе можливе, щоб забезпечити хлопців найнеобхіднішим.

    Ірина Федоляк

    20.02.2015

  • Читайте також:

    Як франківці бійцям АТО допомагають
    В Івано-Франківську триває збір допомоги для українських військових (ФОТО)
    Дітей героїв Небесної сотні та учасників АТО планують оздоровлювати на пільгових умовах
    В Івано-Франківську урочисто провели 27 мобілізованих на військову службу в ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

     


    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!