Сотні іванофранківців помолилися за героїв Небесної сотні (ФОТО)

  • В Івано-Франківську після віче-реквієму до Дня героїв Небесної сотні відбулася поминальна хода за маршрутом: Вічевий майдан – вул.Незалежності – вул.Мельника – Меморіальний сквер. У Меморіальному сквері владика з Франції відправив панахиду за героями Небесної сотні та вбитими на війні українцями. 

    Сотні франківців із квітами та лампадками прийшли у Меморіальний сквер, щоб вшанувати пам’ять героїв.

    Після панахиди усі бажаючі мали змогу покласти квіти на могилу героя Небесної сотні Романа Гурика та бійців, які загинули за Батьківщину в АТО.

    Відтак зі словами вдячності виступив пан Мирослав, дідусь Романа. Чоловік подякував усім, хто прийшов вшанувати пам’ять і помолитися за героя. 

    Мирослав Базилько зазначив, що в комп’ютері свого вічного революціонера Романа знайшли напрацювання, як змінити медичну, освітню, військову галузі в Україні.

    “Ми витягнули з його комп’ютера 2,5 см тексту А4. Зараз це опрацьовується, бо він писав так швидко, що не встигав закінчувати речення. Незабаром напрацювання Романа побачать усі небайдужі українці. Також на цьому місці, на його могилі вже скоро зависочіє величезний пам’ятник”, – зауважив пан Мирослав.

  • 20.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!