Читаймо про Майдан

  • Кажуть, коли стріляють гармати – музи мовчать…

    Із таким твердженням категорично не погоджується директор «Сучасної української книги» Ігор Майгутяк і розповідає бувальщину.

    Нещодавно до книгарні звернувся відвідувач із проханням підібрати книги для нашого земляка, калушанина, кіборга, який обороняв Донецький аеропорт, був поранений, втратив руку і лікується у госпіталі в Києві. Книги йому потрібні, щоб не занепав духом, щоб знав, що життя продовжується і він в цьому житті – потрібний.

    Книжки підібрали. Серед запропонованих – «Лад» Мирослава Дочинця, відомого читачам за книжкою «Многії літа. Благії літа».

    Музи не мовчать, музи теж воюють – по-своєму. Розповідають правду, змушують замислитись. Така ситуація, наприклад, з книгами про Майдан. Нові, але вже популярні антологія майданівських віршів «Небесна сотня» – Чернівці: Букрек, 2014; фотоальбом Майдану «24 дні. Євромайдан очима ТСН». – Київ: Основи, 2014; розповіді людей, що пережили Майдан «Літопис Самовидця. Девять місяців українського спротиву» – К: КОМОРА, 2014.—Автор проекту Оксана Забужко; мистецько-культурологічний проект Антіна Мухарського «Майдан. Еволюція духу». – К: Наш формат, 2015; унікальна історична книжка – щоденник подій на Майдані Михайла Андрусяка «Щит Архистратига» – Коломия: Вік, 2014.

    Для українських бійців стане в пригоді двотомник швейцарського інструктора майора Ганса фон Дах «Тотальний опір». – Львів: Астролябія, 2014.

     


     

     

     Читайте також:

    Пам’ять Романа Гурика вшанували на вічі-реквіємі (ФОТО)

    Прикарпатські герої з Небесної сотні

    21.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!