У Широкиному бойовики застосували новий вид зброї проти українських військових

  • У селі Широкине проти сил АТО застосували новий вид озброєння, з яким військовослужбовці ЗСУ раніше не зустрічалися.

    Про це о 12:30 повідомив заступник командувача сектора “М” Віктор Шидлюх, – передає 0629.

    Ймовірно, застосовувалися снаряди ствольної артилерії, особливість яких полягає в тому, що вони розриваються за 40 метрів від поверхні землі.

    Після розриву площа ураження вкривається великою кількістю мікроуламків розміром від кількох міліметрів, які завдають чисельні травми людському організму.

    Оперувати військовослужбовця з такою кількістю поранень дуже складно, операція буде відбуватися тривалий час. Ці боєприпаси були використані під час удару безпосередньо по населеному пункту Широкине.

    За словами Шидлюха, від цієї зброї ніхто не постраждав.

    На думку заступника командувача сектора “М”, такий вид озброєння могли використовувати лише підготовлені фахівці. На озброєнні ЗСУ України такого виду зброї немає.

    Шидлюх уточнив, що наразі проводиться дослідження цього виду зброї, бо вона відрізняється від всіх відомих видів, що використовувалися до цього. Мікроуламки перевіряються на радіоактивність.

  • За його словами, проти сил АТО застосовуються танки, артилерія, міномети. Триває безпосередній вогневий контакт. Противник намагається витіснити сили України з Широкиного. Серед військовослужбовців України є поранені з різним ступенем тяжкості.

    “У зв’язку з відсутністю наказу на відкриття вогню з важких озброєнь ЗСУ утримують позиції, використовуючи стрілецьку зброю”, – уточнив Шидлюх.

    Він повідомив, що наразі немає передумов до масованого наступу збройних формувань “ДНР” на Маріуполь. За словами Віктора Шидлюха, ЗСУ готові відбити атаки з повітря і з моря, якщо такі будуть з боку збройних сил Росії.

    22.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!