В Україні створюють два нові телеканали. Один із них – військовий

  • Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив про запуск двох українських телеканалів: іномовлення та військового. Про це він сказав під час робочого візиту до Львова.

     

    Через місяць запустять канал іномовлення “Ukraine Tomorrow”, а через два – військовий канал.

     

    У коментарі журналістам Стець повідомив, що на фінансування каналу іномовлення передадуть бюджет, передбачений на фінансування каналу УТР.

     

    “Очевидно, цього замало. Тож ми маємо ще й гарантійні листи від фондів, українських бізнесменів на фінансування Міністерства впродовж 2015 року. Частина цих коштів піде на фінансування каналу іномовлення. Учора я мав переговори з послом Сполучених Штатів Джеффрі Паєттом. Він підтвердив, що вони повинні нам допомогти, зокрема фінансово, щоби ми створили цей канал якомога швидше та щоби дуже швидко поширили сигнал по цілому світу. Протягом минулого тижня були також зустрічі з послами країн Балтії, а наступного тижня будуть зустрічі з іншими послами”, – сказав міністр.

     

    “Це повинен бути канал високої якості, щоби він був конкурентноспроможним. А якість УТР мене не влаштовує”, – додав він.

     

  • За словами міністра, канал іномовлення створять на технічній базі каналу БТБ, який протягом двох тижнів передадуть від Нацбанку Міністерству інформації.

     

    Стець також повідомив, що президент поставив завдання протягом двох місяців запустити ще один канал – військовий.

     

    “Ми взяли на себе “стартап” запуску цього каналу. І, як тільки ми його запустимо, передамо Міністерству оборони. Це буде канал Збройних сил України. Хто робив інформаційне мовлення, знає, що за такий короткий термін це майже не реально. Та ми це зробимо протягом двох місяців”, – заявив він.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!