Порошенко домовився з ОАЄ про постачання Україні озброєння та військової техніки

  • Президент України Петро Порошенко провів зустріч із принцом емірату Абу Дабі, заступником Верховного Головнокомандувача Об’єднаних Арабських Еміратів, генерал-полковником Муххамедом бен Заїдом аль Нагаяном.

     

    Про це написав на своїй сторінці у фейсбуку народний депутат Антон Геращенко, – повідомляє “Еспресо.TV“. 

     

    “Під час зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю з Об’єднаними Арабськими Еміратами в галузі постачання Україні певних видів озброєння і військової техніки. Види й обсяги постачання, як Ви самі розумієте, розголошенню у фейсбуку не підлягають”, – повідомив нардеп.

     

    Геращенко відзначив, що араби на відміну від європейців і американців не бояться погроз Путіна про розв’язання третьої світової війни у ​​випадку поставок Україні озброєнь і військової техніки.

     

    “У них, мабуть, є свої порахунки за зниження цін на нафту майже вдвічі… Так що це буде їхня маленька помста”, – додав народний депутат.

     

    Також прес-служба президента України повідомила, що Порошенко провів в Абу-Дабі зустріч із прем’єр-міністром Об’єднаних Арабських Еміратів Мухамедом бін Рашид Аль-Мактумом.

     

     

  • Співрозмовники домовилися про посилення співпраці між двома країнами, зокрема у сфері енергетики, оборони та сільського господарства.

     

    «Ми створюємо сприятливі умови для ваших інвестицій», — сказав глава Української держави під час зустрічі.

     

    Прем’єр-міністр ОАЕ відзначив, що відносини між двома країнами – на доброму рівні.

     

    Президент доручив Кабінету міністрів активізувати співпрацю між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами в рамках двосторонньої міждержавної комісії.

     

    Петро Порошенко також запросив Мухамеда бін Рашид Аль-Мактума відвідати Україну з візитом у зручний для нього час.

    24.02.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!