Новорічний «шумахер» таки відбуватиме реальне покарання

  • Апеляційний суд залишив без змін вирок Івано-Франківського міського суду від 17 грудня 2013 року, згідно з яким 21-річного мешканця обласного центру визнали винним у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.286 і ч.3 ст.296 КК України. Тож зловмисника засудили до трьох років в’язниці  з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

    Нагадаємо, що в новорічну ніч 2013 року молодий чоловік за кермом автомобіля збив вісьмох людей біля центральної міської ялинки в Івано-Франківську. Внаслідок цього двоє потерпілих отримали тяжкі тілесні ушкодження.

    Вирок першої інстанції оскаржили, апеляційний суд Івано-Франківської області 16 квітня 2014 року призначив покарання – два роки і шість місяців обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Оскільки до терміну покарання зарахували перебування під вартою, горе-водія звільнили у залі суду.

    Не погодившись із таким рішенням, прокуратура звернулася з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України.

    Там ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області щодо 21-річного чоловіка скасували і справу направили на новий апеляційний розгляд.

    Рішенням апеляційного суду від 20 лютого 2015 року залишено без змін вирок Івано-Франківського міського суду, як і просив державний обвинувач.

    Вирок набрав законної сили.

     

    Читайте також:

  • Два на два: перипетії суду над «новорічним шумахером»

    Справа «новорічного шумахера»: прокурор просить чотири роки

    Судять івано-франківського «новорічного шумахера» (відео)

    «Новорічний шумахер» не визнає позову потерпілої дівчини

    Суд засудив «новорічного шумахера» до чотирьох років позбавлення волі

    24.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!