Бійці 128-ї бригади розповіли подробиці історії про відібраний Т-72

  • Бійці 128-ї гірсько-піхотної бригади, яка стояла в Дебальцевому, прославилися історією з російським танком. Т-72 семеро бійців бригади забрали в противника посеред ночі.

     

    Поки вояки були в Дебальцевому та Артемівську, про цю історію навіть мультфільм зробили. Нині воїни відпочивають удома, на Прикарпатті та Київщині, – повідомляє ТСН.

     

    Козацького чуба артилерист Роман Смігоровський вистриг собі на згадку про захоплений під Дебальцевим ворожий танк. Цей Т-72 стояв на відстані якихось півтора кілометра від місця розташування 128-ї гірсько-піхотної бригади.

    Двоє розвідників та п’ятеро артилеристів пішли оглянути позиції бойовиків. Кажуть, що, попри ніч, вороги не спали. Киянин Сергій Косаківський єдиний із геройської сімки, хто вмів “керувати” танком.  Цікаво, що “свої” про цю “операцію” не знали, тому могли відкрити вогонь по ворожому танку. 

     

    “Через рацію зв’язалися. Старший лейтенант доповів: це я! Йому кажуть: ти п’яний? Чи з розуму зійшов? Як ви на танку їдете?!” – згадує боєць.    

     

    Нині російський Т-72 уже під українським прапором. Сергій Косаківський не тямить себе від щастя, адже він тепер водій трофейного танку.  

     

    Виходячи з-під Дебальцевого, трофейний танк артилеристи забрали із собою, але додому не повезли, а з іншою технікою залишили на базі в Артемівську.

     

    Передбачену винагороду за ворожий танк у розмірі 48 тис. грн герої ще не отримали, проте вже вирішили віддати на лікування пораненим побратимам.  

     

    26.02.2015

    Читайте також:

    У Франківську урочисто зустріли військовослужбовців 128-ї гірсько-піхотної бригади (ФОТО, ВІДЕО)

    На Івано-Франківщину повернулася друга група бійців з Дебальцевого (ФОТО)
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!