Франківськ долучиться до прибирання країни на фестивалі “Зробимо Україну чистою-2015”

  • 25 квітня у 24 регіонах України (в тому числі і на Івано-Франківщині) відбудеться всеукраїнський фестиваль із наймаштабнішого прибирання країни. Захід організують у рамках програми «Зробимо Україну чистою-2015», яка є частиною  міжнародного проекту «Let`s do it, world». Цей проект об’єднав  112 країн світу – Європу, Австралію, Південну Америку та деякі країни Африки, щоб піклуватися про екологію планети.

    Таку ініціативу проекту «Зробимо Україну чистою -2015» підтримали Кабінет міністрів України, Міністерство екології та природніх ресурсів, Міністерства сім’ї, молоді та спорту, Міністерство соціальної політики України.

    За словами національного координатора проекту із роботи з органами влади Олега Шкоти, акція полягає у прибиранні зелених зон та благоустрою територій. Також цією акцією молоді люди намагатимуться змінити свідомість українців та поповнити списки офіційних волонтерів.

    «Ми хочемо донести: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Ми відходимо від формату так званих суботників, тому плануємо організувати цю акцію у формі фестивалю. Тобто це буде не тільки прибирання, а флеш-моб на кількість піднятого сміття в секунду. Кожен має підняти найближче до себе сміття та вкинути його у мішок, а потім це зважити», – зауважив Олег.

    Минулого року до акції приєдналося понад 170 000 учасників із 374 міст, а у 2015 році організатори планують залучити понад 250 000 учасників із усіх регіонів України, кажуть, це цілком реально.

  • 26.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!