Член ради з прав людини при президенті Росії: Савченко може померти в найближчі дні

  • Член ради з прав людини при президенті Росії Олена Масюк закликала перевести під домашній арешт українську льотчицю Надію Савченко, яка понад 70 днів продовжує голодування в московському СІЗО.

    Масюк закликала інших членів РПЛ підтримати її заклик і звернутися до влади з проханням змінити запобіжний захід для Савченко, – передає “Еспресо.TV” з посиланням на ВВС.

    “Перш ніж ви, шановні колеги, вирішите опонувати мені з причини того, що, можливо, ви вважаєте Савченко злочинницею і вбивцею, і будете стверджувати, що суд у всьому розбереться, згадайте мої слова: Надія Савченко може померти в найближчі дні”, – йдеться у зверненні Масюк.

    За її словами, стан здоров’я Савченко в останні дні різко погіршився. Вона вже 15 днів відмовляється від ін’єкцій глюкози, і в неї почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами, пояснила Масюк.

    “Не в наших силах звільнити Надію Савченко з-під арешту, але ми маємо право звернутися до тих, хто може змінити їй запобіжний захід. Наприклад, на домашній арешт у стінах українського посольства в Москві або в орендованій адвокатами квартирі в Москві. Це врятує їй життя”, – підкреслює Масюк.

    У вівторок Мосміськсуд визнав законним продовження арешту Савченко до середини травня і відмовився задовольнити клопотання захисту про зміну їй запобіжного заходу. Захисники українки висловили сумнів, що справа дійде до суду, оскільки слідчі органи, за словами адвоката Іллі Новікова, не можуть закінчити розслідування.

  • Савченко звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів влітку минулого року під Луганськом. Сама вона відкидає звинувачення.

    27.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!