У Троїцькому бойовики “Градами” розтрощили старовинну православну церкву (ФОТОФАКТ)

  • У селі Троїцьке Попаснянського району терористи обстрілами зруйнували православну церкву, побудовану ще в 1840-му році, – повідомляє “Еспресо.TV“.

    “Навколо церкви купа вирв від обстрілів, а деякі снаряди влучили прямо в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги валяються на землі… Це один із найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни – громадянську та Другу світову війну, а також радянську владу”, – розповів Москаль.

    За його даними, храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи. “Його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками “православного міра”, – зазначив губернатор.

    “Жодного сенсу обстрілювати церкву і школу не було, тут не дислокувалися українські військові. Найближчий опорний пункт — на околиці Троїцького за три кілометри звідси”, – додав він.

    Москаль зазначив, що село перебувало на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому зазнало практично безперервних обстрілів, пережило кілька танкових штурмів бойовиків і нападів російських регулярних військ.

  • Від початку лютого Троїцьке нещадно обстрілювали з “Градів” та артилерії, зараз там багато розбитих житлових будинків, є загиблі серед мирних мешканців

    За даними Москаля, більшість селян виїхали на безпечні території, зараз у Троїцькому проживає близько 300 людей (у мирний час було понад тисячу). “Лінії електропередач тут перебиті, опори повалені, торгові точки закриті, автобусного сполучення немає. Продукти в Троїцьке завозять тільки з гуманітарними вантажами”, – розповів очільник Луганщини.

    2.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!