На громадське формування “Штаб” із франківського бюджету виділили 200 тисяч гривень

  • Сьогодні, 3 березня, в Івано-Франківську відбулося засідання мандатної комісії з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та ЗМІ під головуванням Володимира Чорноуса.

    Через відсутність кворуму депутати розглянули одне питання. За словами Володимира Чорноуса, більшість депутатів відсутні з поважних причин. 

    Згідно з планом роботи комісії, доповідав начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, керівник громадського формування з охорони порядку «Штаб» Богдан Маланюк.

    За його словами, минулого року не прийняли програму комплексної роботи профілактики злочинності через ситуацію в країні. Втім, на колегії прокуратура зобов’язала розробити таку програму.

    «Минулого року через ситуацію в країні депутати категорично відмовилися від прийняття цієї програми, тому що міліція займала іншу позицію. Але прокуратура на колегії вказала, що таку програму прийняти потрібно. Проект-рішення програми передбачає заходи міського відділу міліції, прокуратури, військкомату, частини №1241, слідчого ізолятора та кримінально-виконавчої інспекції», – зазначив Богдан Маланюк.

    За словами чиновника, цього року на громадське формування з охорони правопорядку «Штаб» у міському бюджеті закладено 200 тисяч гривень. Минулого року коштів не виділили, а раніше з міського бюджету виділяли кілька сотень тисяч на рік. 

    «Минулого року “Штаб” утримувався коштом ЖКГ. Згідно з рішенням виконкому, частину компослуг й оренди приміщення погашали комунальники», – підсумував пан Маланюк.

  •  

    3.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!