Жителям Долини розповіли, як за мільйон євро утеплять їхні будинки (ФОТО)

  • Нещодавно міський голова Долини Володимир Гаразд підписав грантову угоду з Європейською комісією, в рамках якої у місті до 31 квітня 2018 року планують утеплити близько 20% багатоквартирного житлового фонду. Сьогодні, 3 березня, відбулася стартова зустріч проекту. На ній були присутні чиновники, комунальники, експерти, голови ОСББ та жителі міста.

    Загальний бюджет проекту – понад мільйон євро. Окрім коштів Європейського Союзу (772,5 тисяч євро), для реалізації залучать фінансові ресурси міського бюджету і кошти жителів багатоквартирних будинків.

    Як зазначає координатор проекту, заступник міського голови Володимир Смолій, завдяки цій угоді вдасться комплексно утеплити 14-16 багатоквартирних будинків у місті Долина. “Частка співфінансування з боку мешканців кожного з пілотних будинків планується в обсязі не менше, ніж  20%. Ми пропонуватимемо долинянам комплексне утеплення їхніх будинків сучасними матеріалами”, – наголошує Смолій.

    За словами заступника міського голови, енергозбереження можна добитися у будь-якому місті. Долина, наприклад, розпочала з енергетичного менеджменту дитячих садочків, пізніше залучили медицину і культурну сферу. Після жорсткого контролю за лічильниками бюджетних закладів споживання енергоносіїв різко впало.

    Як зазначають чиновники міської ради, упродовж кількох останніх років і завдяки залученим коштам Європейського Союзу видатки на оплату енергоносіїв для бюджетної сфери зменшились на 30-40%, хоча і зросла вартість газу.

  • 3.03.2015

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!