Дострокове погашення валютних кредитів заборонено до 3 червня – НБУ

  • Національний банк України продовжив на три місяці заборону на дострокове погашення резидентами валютних кредитів і позик, повідомляє УНН з посиланням на інформацію НБУ.

    Так, про це йдеться в постанові НБУ від 3 березня № 160 “Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України”, яка діє з 4 березня до 3 червня 2015 року включно.

    Згідно з повідомленням, вимога стосується випадків дострокового виконання резидентом-позичальником зобов’язань як за основною сумою кредиту, так і за іншими платежами.

    Постановою також передбачається повна заборона на виведення дивідендів з країни. “Заборонити придбання, переказ іноземної валюти з метою проведення таких операцій… з повернення за кордон іноземному інвесторові дивідендів”, — йдеться в постанові.

    Раніше УНН повідмоляв, що Нацбанк ухвалив рішення з 4 березня продовжити дію норми з обов’язкового продажу 75% валютної виручки для експортерів, а також підвищити облікову ставку 30% річних.

    Введені обмеження покликані зупинити стрімку девальвацію гривні, яка за два місяці 2015 року знецінилась до долара США за офіційним курсом у 3,8 разу.

    Нагадаємо, вчора, 3 березня, офіційний курс НБУ становить 24,82 грн/дол.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!