У Франківську збиратимуть художню літературу для південно-східних областей (ФОТО)

  • В Івано-Франківську впродовж березня-квітня у рамках благодійно-просвітницької акції “Великдень української книги” в обласній універсальній бібліотеці імені Франка збиратимуть українські книги, аудіо- та відеопродукцію для східних та південних областей.

    Таку акцію Івано-Франківська ОДА вирішила організувати, щоб популяризувати сучасну українську книгу та культуру в південних та східних областях, адже у цьому є величезна необхідність. Здебільшого книги передадуть не тільки у бібліотеки, а й у дитячі будинки.

    “Ми назвали цю акцію “Великдень укрїнської книги”, тому що у квітні буде відзначатися Великдень. Для південно-східних областей це буде як відродження української культури, мови, книги”, – зазначив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ІФ ОДА Ігор Дебенко. 

    Організатори акції просять усіх небайдужих франківців та прикарпатців долучитися до проекту. Найбільша потреба в сучасній українській дитячій літературі, науковій, навчально-методичній літературі. Також просять приносити сучасні аудіо- та відеокниги, щоб залучати людей до українського. 

    Як зазначив начальник управління культури національностей та релігій ІФ ОДА Володимир Федорак, такі акцї потрібно  організовувати постійно, але зараз це питання дуже гостре і це потрібно робити, щоб реабілітувати українську книгу на Півдні та Сході країни. 

  • 6.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!