Боєць батальйону “Північ” зізнався у вбивстві Нємцова

  • Заступник командира батальйону “Північ” Заур Дадаєв визнав свою причетність до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. Його заарештували до 28 квітня, – повідомляє РІА “Новости”.

     

    Під час оголошення рішення про арешт Дадаєва суддя заявила, що провина підтверджується його ж свідченнями.

     

    У твіттері “Казахстан Online” повідомляють, що Дадаєв, за його ж словами, діяв у парі з Алхановим, який раніше підірвався на гранаті у Грозному.

     

    Термін слідства у справі про вбивство Нємцова – до 28 квітня.

     

    За даними слідства, Дадаєв Заур Шаріповіч 1986 року народження наразі не працює, проживає в місті Малгобек республіки Інгушетія, – пише “Медиазона”.

     

    Обвинувачений із запобіжним заходом не погодився. На запитання журналістів, чи вважає себе невинним, Дадаєв “чув запитання, уважно подивився на журналіста і промовчав”.

     

    Підозрювані Губашева Шагід (1983 року народження), Тамерлан Ескерханов (1980 року народження), Бахаєв Хамзат (1969 року народження) свою провину заперечують.

     

    Бахаєва і Ескерханова затримали 8 березня о 02:20 ночі, Губашева – 7 березня о 21:00.

     

    “Обвинувачені заперечують причетність до злочину, однак вона підтверджується результатами оперативно-розшукових заходів та даними слідства”, – заявив слідчий і попросив узяти підозрюваних під варту. Прокурор підтримав клопотання слідства.

     

    Також прокурор зазначив, що не всіх співучасників злочину ідентифіковано і затримано.

     

    Бахаєв заявив, що “не брав участі в цьому ні одним рухом, ні про що не знав, перебував удома, коли приїхали співробітники, не намагався втекти, є єдиним годувальником шістьох дітей”.

     

    Ескерханов також заявив, що не згоден із затриманням. “Я в момент злочину був на робочому місці”, – заявив він.

     

    Адвокат Ескерханова повідомив, що жоден з інших фігурантів не вказував на причетність його підзахисного до вбивства, і просить м’якого запобіжного заходу.

     

    Дружина Ескерханова на дев’ятому місяці вагітності. Його захист також наголошує на хронічній хворобі підозрюваного (пієлонефрит) і відсутності однієї нирки.

     

    08.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!