35% цивільних справ на Прикарпатті стосуються кредитів (ФОТО)

  • Сьогодні, 10 березня, в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулося засідання круглого столу, на якому презентували звіт із виконання правосуддя на Прикарпатті за 2014 рік.

    Варто зазначити, що на круглий стіл були запрошені представники громадських організацій, але ніхто з них не з’явився. “Очевидно, їм вигідніше прийти в зал на слухання справи і вигукнути що-небудь, аніж конструктивно поговорити”, – вирішила Людмила Безусова-Попович, головний спеціаліст зі зв’язків із громадськістю апеляційного суду.

    Богдан Гриновецький, голова обласного апеляційного суду, зазначив, що “не такі страшні і погані суди, як їх уявляють”, і розповів, що впродовж 2014 року судді апеляційного суду 71 раз застосовували відеозв’язок із СІЗО під час перегляду справ.

    Заступник голови суду, Віра Вакарчук, яка представляє судову палату з розгляду цивільних справ, розповіла, що апеляційний суд за 2014 рік постановив стягнути з підприємств майже три мільйони гривень зарплати і видати її працівникам. Загалом 19 суддів цивільного напряму в обласному апеляційному суді розглянули по 143 справи.

    Володимир Гандзюк, заступник голови апеляційного суду, розповів про стан розгляду кримінальних справ. За його словами, найбільше вироків оскаржують прокурори. “На Прикарпатті є такі судді, які рік ходять на роботу і отримують зарплату, але ще не присягнули, тож вершити правосуддя не можуть. Або такий факт: у Снятинському суді є троє суддів. У двох із них закінчилася каденція, а голова суду захворів. Суд є, а суддів нема”, – обурюється Гандзюк.

  • 10.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!