Активісти закликають франківців прийти на обговорення підняття вартості проїзду

  • В Івано-Франківську ініціативна група руху “Контроль маршруток” організувала прес-конференцію, присвячену майбутнім слуханням про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті до 5 гривень. Активісти закликають мешканців міста прийти в Івано-Франківський міський виконавчий комітет 16 березня на обговорення.

    Нагадаємо: нещодавно приватні перевізники громадського транспорту заявили, що працюють збитково і хочуть ввести нову ціну – 5 грн за міські перевезення пасажирів. 

    Представники ініціативної групи переконані, що варто піднімати не лише вартість проїзду, а й якість послуг. Адже проблему перевезення потрібно вирішувати комплексно, а не тільки підняттям цін.

    “Ми не проти перевізників, ми за збільшення якості послуг. Вартість проїзду потрібно піднімати, адже збільшилися ціни на пальне, проте якість перевезень теж має бути відповідна”, –  зазначив Володимир Кушніренко. 

    Активісти обурюються, що з 1 вересня ціну підняли до 2.75 грн, а якість послуг, які мали надавати перевізники, не змінилася. Представники ініціативної групи й надалі фіксують куріння в салоні, розмови телефоном, висадку пасажирів у невизначених місцях та ін.

    “Ми фіксували різноманітні порушення, навіть коли водій їхав із відкритими дверима, писали скарги. Втім, у департаменті комунального господарства транспорту та зв’язку нам сказали, що  скарги не є підставою розривання договорів із перевізниками”, – зазначив активіст Максим Сич.

    Навесні в Івано-Франківську має відбутися новий конкурс громадських перевезень. Активісти заявляють: “Будемо тиснути, щоб цього разу перевізники дотримувалися умов конкурсу”.

  • 11.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!