Як Франківськ має перетворитися на спортивну столицю України (ФОТО, ВІДЕО)

  • 12 березня в приміщення “Urban Space 100” група відчайдухів презентувала концепцію “Як можна ІФ зробити спортивною столицею України”.

     

    Ідейниками проекту є Благодійний фонд «Тепле місто» та Сергій Караванець, організатор Першого франківського півмарафону.

     

    Сергій Караванець на презентації представив своє бачення розвитку спорту в столиці Прикарпаття, а також розповів про заходи та проекти, які планується втілити в найближчі роки.

     

    У жовтні в Івано-Франківську відбудуться змагання з дуатлону (перегони на велосипедах та біг), а також вже другий півмарафон. У 2016 році активісти планують провести змагання з тріатлону, а в 2020 році – перші в Україні змагання під назвою називаються “Ironmаn” (Айронмен, “Залізна Людина”), які включають у себе програму тріатлону: плавання (3,8км), їзда на велосипеді (180,25км) й біг (42,2км).

     

    Окрім того, Андрій Черніков представив напрям “Алтимат”(назва спорту), Наталя Павлюс представила клуб “Мі Аморе” й напрямки соціального танцю: сальса, бачата (латиноамериканський соціальний танець), Наталія Литвин представила новий для Франківська напрям соціального танцю – Lindy Hop (свінг, популярний танець 30-х років ХХ століття), а Олег Гатало розповів про своє бачення розвитку баскетболу та вуличного стрітболу.  

     

    Варто додати, що захід зібрав не тільки фанатів та любителів спорту, а й професіоналів. Зокрема у залі були присутні начальник управління молоді та спорту ОДА Ростислав Микитюк, заслужений майстер спорту з фітнесу Федір Хашалов, відомі баскетбольні тренери Юрій Процюк та Олег Пелех, керівник обласної федерації ММА Ігор Гергелюк та ін. 

     

     

     

     

     

     

  •  

     

     

     

     

     

     

     

    12.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!